Wednesday, August 21, 2013

lecithin shaklee yg menjadi pilihan ramai

Tahukah anda apakah fungsi lecithin?

Fungsi Lecithin seperti di bawah: 

1- Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. Ini kerana Lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

2- Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, Lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

3- Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
4- Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
5- Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. Sebab itu Lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti Alzheimer Disease. Lecithin adalah makanan otak dan saraf.
6- Lecithin dapat membantu masalah Insomnia. Ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
7- Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru-paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
8- Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

9- Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.

10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

Sumber dari blog Kak Beeha dan Aishah Rahim


pm utk order.. nak pos boleh..nak cod pun boleh..cod area kulim/lunas/penang(terhad)

Your Shaklee Independent Distributor,
Maria Rajab
0125264787

Tuesday, August 20, 2013

merawat sakit sendi

Ada org percaya bila dah tua2 baru nak rasa sakit sendi..sebenarnya tak ye..sakit sendi boleh menyerang sesiapa saja. saya listkan di bawah beberapa cara utk melegakan sakit sendi ye..

Antaranya: 
Menggunakan ubat atau suntikan. Tetapi kekurangan kaedah ini ialah:
- Melegakan keradangan dan kesakitan sementara waktu sahaja
- Merosakkan organ-organ dalaman

# Melalui pembedahan. Tetapi kekurangan kaedah ini ialah:
- Kos yang mahal
- Pergerakan anggota badan yang terhad


Dengan Shaklee, ketidakselesaan sendi boleh disokong dengan pilihan cara yang lebih sihat, selamat, semulajadi, tidak menyakitkan dan menjimatkan!

Gabungan 3 suplemen ini dapat memelihara sendi yang kuat, fleksibel dan bebas bergerak dengan 3 langkah iaitu:
Nutrien Untuk Sendi Yang Sihat

Langkah 1 - Mengekalkan tulang rawan yang sihat dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

AJHT memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara iaitu:



1. Menyokong keselesaan sendi.

2. Meningkatkan kesan kusyen.

3. Memelihara tisu penyambung yang sihat.




Langkah 2 - Mengurangkan inflamasi sendi dengan OmegaGuard


Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. Ini kerana omega 3 dapat membantu:

1. Melambatkan degradasi tulang rawan

2. Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan seterusnya mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi

3. Bertindak sebagai pelincir yang membantu pergerakan untuk lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut dan sakit.

Langkah 3 - Mengekalkan sel tulang yang sihat dengan Ostematrix

Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Sementara magnesium diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi. Kebanyakan orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup pengambilan magnesium.

Didalam Ostematrix terdapat:

1. Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap

2. Magnesium (400mg) - Membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya

3. Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium

4. Boron - Membantu dalam metabolisma tulang

5. Mangan, tembaga dan zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.


Kajian menunjukkan pengambilan kalsium bukan sahaja menguatkan tulang tetapi membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

credit info here

Your Shaklee Independent Distributor,
Maria Rajab
0125264787

Set kurus Shaklee

Salam semua pembaca..(ada ke pembaca ni?hehe..xpelah syok sendiri pun syok sendiri la kan..huhuhu..) entry kali ni maria nak share pasal set kurus shaklee...antara set yang menjadi perhatian ramai org tau...Dengan set ini, anda bukan sahaja mampu mencapai berat badan yang ideal, lansing, cantik tetapi anda juga semakin sihat dan bertenaga. 

Ada 3 langkah mudah dengan set kurus shaklee ni iaitu:

Langkah 1 : DETOKS

Anda sering mengambil pelbagai ubatan untuk membantu diet anda. Tapi sangat liat untuk berfungsi. Masih tak turun dan nampak perubahan? Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk menyerap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.Produk Shaklee akan memudahkan proses pelangsingan anda. Langkah pertama untuk anda lakukan adalah dengan proses DETOX.

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Proses pembakaran lemak dan pelangsingan badan anda pun lebih mudah berlaku.

Apa yang sesuai untuk detox? 

Produk Shaklee yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa dan Herb-lax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. 



Langkah 2 : Membakar dan Memecahkan Lemak

Proses membakar dan memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


Langkah 3 : Membina Otot Dengan Protein

Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang berat badan naik dengan mendadak.

Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang gelebar dan membuatkan badan solid.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan denganESP (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Gabungan ketiga-tiga langkah ini sangat berkesan untuk menurunkan berat badan.
Pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur sangat disarankan kerana itulah kunci utama untuk langsing. Anda juga disarankan mengambil 2-3 liter air setiap hari untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan vitamin yang diambil. Dan paling penting anda perlu mengambil suplement di atas dengan konsisten untuk result yang TERBAIK dan SUPERB!

Ramai yang dah merasai perubahan dengan Set Kurus Shaklee ini. Anda bila lagi.....
Jika anda mempunyai budget yang terhad, jangan risau, anda tak perlu beli semua, Shaklee masih boleh membantu anda menjayakan misi diet anda. Sila hubungi saya, dan saya akan mencadangkan produk yang sesuai dengan budget anda. Budget anda boleh bermula serendah RM 50 !!

InsyaAllah saya akan membantu dalam proses diet anda sehingga anda berjaya mencapai berat badan yang ideal ok:) Setiap pembelian dari saya akan mendapatHARGA ISTIMEWA dan KONSULTASI PERCUMA seumur hidup:)


Your Shaklee Independent Distributor,
Maria Rajab
0125264787

Info sini